Pogosta vprašanja: Stopnja nikotina

Nikotin v manjši količini najdemo tudi v vsakdanji zelenjavi kot na primer papriki, jajčevcu, špinači, …

Kot smo že omenili je nikotin alkaloid, ki se pridobiva iz tobačne rastline Nicotiana tabacum družine Razhudnikovk. V manjši količini ga najdemo tudi v vsakdanji zelenjavi kot na primer papriki, jajčevcu, špinači, … Pri izbiri stopnje nikotina v e-tekočini je treba upoštevati dva glavna dejavnika:

  • vaša navada kajenja klasičnih cigaret in
  • željen način uporabe elektronske cigarete.

 

Spodaj smo pripravili okvirno tabelo za odmerjanje stopnje nikotina glede na količino pokajenih klasičnih cigaret in načina uporabe elektronske cigarete.

Stopnja nikotina / ML Primerno za Način uporabe
0% (0 MG) Uporabnike brez nikotina DLI
0,3% (3 MG) Okoli 5 cigaret DLI in MTL
0,6% (6 MG) Okoli 10 cigaret DLI in MTL
1,2% (12 MG) Okoli 15 cigaret MTL
1,8% (18 MG) Okoli 20 cigaret MTL
2,0% (20 MG) 40+ cigaret MTL

Stopnja nikotina v e-tekočini se navezuje na en mililiter e-tekočine (primer: 6MG/ML). Stopnja nikotina v klasični cigareti pa se navezuje na en cigaret (primer: 0,6mg/cigaret). Kot vidimo, se stopnja nikotina med e-cigareto in klasično cigareto razlikuje v mediju, v katerem se sam nikotin nahaja, zato pa ju med seboj težko enačimo.

Prenizka stopnja nikotina

Ker se je vaše telo ob rednem kajenju navadilo, da ima v sebi določeno količino nikotina, bo izbira e-tekočine z manj nikotina običajno povzročila kompenzacijsko kajenje. To pomeni, da boste dodatno skadili kakšno klasično cigareto ali pogosteje uporabljali e-cigareto, saj bo vaše telo potrebovalo nadomestilo nikotina, na katerega je navajeno. V takšnem primeru je potrebno le zvišati stopnjo nikotina.

Previsoka stopnja nikotina

Po drugi strani, če uporabljate e-tekočino s previsoko stopnjo nikotina lahko izkusite suh, pekoč vdih ali lažji glavobol. Marsikdo po takšni izkušnji prestrašen preneha uporabljati elektronsko cigareto, v bistvu pa gre za previsoko stopnjo nikotina, katero je le treba znižati.

 

Vsem nekadilcem, ki si želijo iz katerega že koli razloga uporabljati e-cigareto, toplo odsvetujemo nakup. V nasprotnem primeru pa vam priporočamo, da ne uporabljate e-tekočin, ki vsebujejo nikotin!

Če imate dodatna vprašanja, se obrnite na katero od Q Vapehouse poslovalnic, kjer vam bomo z veseljem priskočili na pomoč.

Imaš kakšno vprašanje, ki bi ga bilo dobro objaviti? Pošlji nam ga kot sporočilo na naši Facebook strani!

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja