Pogosta vprašanja: Uporaba elektronske cigarete v zimskem času!

Zimski meseci so lahko hladni in vlažni, ne glede na vaš življenjski slog ali hobije, kar pa vpliva na uporabo elektronske cigarete. Da bi zmanjšali morebitne nevšečnosti, ki se pojavljajo pri uporabi e-cigarete v hladnem vremenu, smo za vas pripravili nekaj nasvetov.

 

Primerna izbira e-tekočine

Številni uporabniki elektronskih cigaret se ne zavedajo sprememb v e-tekočini, ko se zunanje temperature znižajo. V zimskih mesecih je priporočljivo uporabljati e-tekočino z večjo vsebnostjo propilen glikola (PG). To je zato, ker rastlinski glicerin (VG) postane gostejši, kadar je izpostavljen hladnemu vremenu, kar pa ovira delovanje tuljave in bombaža. Vaša najljubša kombinacija rezervoarja in e-tekočine, ki jo uporabljate v poletnih časih, se lahko v zimskih časih slabo spopada z nizkimi temperaturami. Prav tako ne pozabite shraniti e-tekočine na sobni temperaturi, da se izognete zmrzovanju. 100% PG zmrzne pri -59°C, 100% VG pa že pri 13°C, vendar se ob mešanju slednjega s PG-jem točka zmrzovanja spusti pod ničlo.

Pozimi je tako bolj primerna uporaba e-tekočin z višjo vsebnostjo PG-ja.

Ali hladne temperature vplivajo na delovanje baterije?

Hladnejše temperature povzročajo težave z baterijami zaradi zmanjšanja hitrosti poteka kemičnih reakcij. Pri -10°C ima popolnoma napolnjena baterija približno 70% svoje običajne zmogljivosti, vendar je lahko dejanska zmogljivost precej slabša od tega. Visoka poraba močno poveča izgubo zmogljivosti, kar za ljubitelje visokih napetosti pomeni, da lahko 50% zmogljivosti preprosto izgubite le pri nekaj stopinjah pod ničlo.

Na srečo je rešitev lahka. Hranite baterije na toplem mestu – že notranji žep jakne je primeren. Prav tako bodite pozorni na previsoko vlago.

Povečana količina pare v zimskem času

Pri uporabi elektronske cigarete v zimskem času pogosto prihaja do povečane količine pare, saj je temperaturna razlika med izdihano paro in okoljem še večja. Čeprav to za večino uporabnikov e-cigaret ne bi smelo predstavljati težav, je nekaj, kar morate upoštevati, če e-cigareto uporabljate v avtomobilu. Hladnejše temperature lahko, predvsem pri zaprtih oknih, povzročijo hitrejše megljenje vetrobranskega stekla.

Pred uporabo e-cigarete v avtomobilu je priporočljivo vklopiti prezračevanje in gretje.

 

 
 
Imaš kakšno vprašanje, ki bi ga bilo dobro objaviti? Pošlji nam ga kot sporočilo na naši Facebook strani!

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja