Pogosta vprašanja: Elektronska cigareta na letalu

Potovanje z elektronsko cigareto je lahko neugodno, vendar ne bi smelo biti, če natančno veste, kaj lahko vzamete s seboj in kako opremo spakirati. Razčlenili bomo zakonske smernice potovanja z vape opremo in vam dali potrebne informacije, da boste pripravljeni na vaš let!

Kaj vse lahko vzamem s seboj na letalo?

S seboj na letalo lahko vzamete:

  • e-tekočino (ročna in oddana prtljaga),
  • MOD napravo (samo ročna prtljaga),
  • rezervoar (samo ročna prtljaga),
  • baterije (samo ročna prtljaga) in
  • polnilec (samo ročna prtljaga).

Kako si primerno spakiram opremo?

Pred letom je priporočljivo opremo razstaviti in spakirati posamezno. To ne velja za manjše naprave, kot so POD in Stick naprave.

Baterije – Vaše baterije vedno nosite s seboj v ročni prtljagi. Prav tako morajo biti shranjene v primernih ovitkih ali škatlicah, da ne pride do medsebojnega stika.

MOD naprava – MOD napravo morate imeti v ročni prtljagi. V kolikor nima vgrajenih baterij, morajo le te biti ločene od naprave. Polnjenje naprav na letalu ni dovoljeno zaradi morebitnega pregrevanja!

Rezervoar – Pred letom je priporočljivo rezervoar izprazniti. Sprememba zračnega tlaka lahko povzroči iztekanje tekočine.

E-tekočina – E-tekočine morajo skupaj z ostalimi tekočinami (paste, geli, kreme, itd.) v ročni prtljagi biti shranjene v posamičnih posodah z največjo prostornino 100 mililitrov. Te posode morate zapakirati v prozorno plastično vrečko, ki jo je mogoče znova zatesniti in katere prostornina pri enem potniku ni večja od enega litra. V oddani prtljagi skupna količina tekočine ni omejena.

Ostale pomembne informacije

Uporaba elektronske cigarete na letalu je prepovedana! Na letalu so vgrajeni detektorji dima, ki zaznajo posamezne delce gostejše od zraka. Ob vklopu detektorja, mora osebje sprožiti postopek zasilnega pristanka.

Če imate mednarodni let, se pri letalski družbi ali letališču predčasno pozanimajte o njihovih omejitvah ali omejitvah posamezne države, v katero potujete.

Do omejitev posameznih držav lahko dostopate tukaj!

Zanimivost: Ali ste vedeli, da je letalska družba Ryanair edino podjetje, kjer smete na letalu uporabljati brezparno e-cigareto, ki jo lahko kupite samo na letalu?

Imaš kakšno vprašanje, ki bi ga bilo dobro objaviti? Pošlji nam ga kot sporočilo na naši Facebook strani!

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja