Razbijamo mite: Vejpanje je enako ali še bolj škodljivo kot kajenje klasičnih tobačnih cigaret!

Glede na kemično sestavo emisij, ki jih uporabnik inhalira je to seveda nemogoče, kar so dokazale že številne raziskave.

V bistvu nobena relevantna raziskava do danes ni pokazala, da vejpanje vidno in očitno škoduje človeškemu zdravju. Seveda, tudi raziskave dolgoročne uporabe elektronske cigarete celo pri nekadilcih dokazujejo, da ni nikakršnih vidnih in očitnih negativnih vplivov na človeško zdravje.

Angleška agencija za javno zdravje (PHE) je že leta 2015 kot prva zaključila svoje poročilo, da je uporaba elektronskih cigaret vsaj 95% manj škodljiva kot kajenje tobačnih cigaret. Ta zaključek je kasneje potrdilo tudi prestižno angleško združenje zdravnikov – Royal College of Physician (RCP). Temu znanstvenemu konsenzu se iz dneva v dan z akumuliranjem novih dokazov pridružuje čedalje več posameznikov in združenj.

Nasprotnikom elektronske cigarete in tistim, ki še vedno vztrajate, da je elektronska cigareta vsaj toliko škodljiva kot klasična tobačna cigareta, pa vam priporočam tudi članek s katerim smo dali odgovor na zelo slabo pripravljen prispevek na POP TV v oddaji 24UR.

 

 

Poznaš kak mit, ki bi ga bilo dobro objaviti? Pošlji nam ga kot sporočilo na naši Facebook strani!

OPOZORILO: Razen navajanja raziskav in rezultatov, opravljenih in pridobljenih s strani strokovnjakov in raziskovalcev, do katerih boste našli povezave v članku, so vse ostale informacije izražanje mojega osebnega mnenja in nikakor niso namenjene promociji elektronske cigarete. V Sloveniji se elektronska cigareta uvršča med tobačne in povezane izdelke in se kot takšna ne sme oglaševati, njena uporaba pa se ne sme promovirati kot način odvajanja od kajenja.

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja