Vapexpo Lille 2018

Seveda, da sem se želel javiti že iz Lilla, ampak ko sva z Aleksandro zamudila letalo in potem, ko sva dojela, koliko starih znancev je prišlo v Lille, mi enostavno ni ostalo časa niti za kak Instagram ali Facebook post, kaj šele za kak članek.

Vapexpo Lille 2018

 

Ko te dopust vleče toliko, da greš na napačno letališče

Q Vapehouse je nastal in odprl vrata svoje prve poslovalnice 31. januarja 2017. To pa seveda še ne pomeni, da nismo že več kot pol leta pred tem pripravljali vsega potrebnega za zagon. Prav to je tudi razlog, da je moj zadnji dopust trajal cele tri dni (prvi in zadnji dan je bila vožnja), pa še te tri dni sva z Aleksandro preživela v Trstu. Po dveh letih brez dopusta sva se končno odločila, da greva konec Aprila za teden dni v Egipt. Zakaj vam razkrivam svoje načrte dopusta? Na dopust letiva iz Gradca in ker se toliko veselim teh teden dni dopusta, sem namesto v Zagreb, od koder bi naj letela v Lille, zavil v Gradec!

To naju je seveda stalo prvega dne Vapexpa in precej dobre volje. Tisti, ki me poznate, si znate zdaj dodobra predstavljati moj začuden pogled, ko na monitorju nisem našel leta do Pariza, so me pa veselo pozdravljali leti do Londona, Frankfurta, Berlina in seveda Egipta…

 

Največji Vapexpo v Evropi

Vapexpo Lille 2018 je bil do sedaj največji vejp dogodek v Evropi. Za primerjavo – lanski Vapexpo Pariz 2017 je bil vsaj dvakrat manjši od tega! Že ob vstopu je bilo jasno, da gre za ogromen dogodek, saj konca sejemske dvorane Lille Grand Palais ni bilo mogoče videti.

Vapexpo Lille 2018 Event

Več kot 150 predstavljalcev je v treh dneh predstavilo več kot 400 proizvajalcev iz celega sveta. Med bolj znanimi so bili naši prijatelji iz VGOD-a, pa FUU, Charlie’s Chalk Dust, Dinner Lady, Innokin, Twelve Monkeys… Večina stojnic je bila cel čas prepolna vejperjev, ki so želeli preizkusiti novo tekočino ali videti nove naprave. Nekoliko smešno, da je VooPoo bil edini, ki ni požel nekega zanimanja publike. Predvidevam, da zaradi dogodkov v preteklih dneh, saj tudi tistih nekaj, ki smo jih srečali na njihovi stojnici, niso mogli mimo vprašanja povezanega s temi dogodki.

 

Presenečenja, presenečenja, presenečenja…

Phil mi je že par dni pred dogodkom povedal, da bosta z Dimitrisom v Lillu, zato srečanje z njim ni bilo presenečenje, smo pa staknili glave in pripravili presenečenje o katerem bom povedal več v naslednjih dneh. Phil Busardo in Dimitris Agrafiotis sta med ostalim velika borca za zmanjševanje škode, ki jo povzroča kajenje in idejo, ki sem jima ju predstavil, sta sprejela s precej odprtimi rokami. O tem seveda kasneje, ko bo pripravljeno.

Vapexpo Lille 2018 Phil Busardo Dimitris Agrafiotis

Tudi FUU pripravlja presenečenje za vas! Dogovorili smo, da bomo v naslednjih tednih, s skupnimi močmi, pričeli z razvojem prve e-tekočine s priokusom Slovenije! Presenetil pa je tudi Shaggy, lastnik VGOD-a, ki je nenapovedano prišel v Francijo, bo pa napovedano prišel tudi v eno majhno EU državo. Ampak tudi to bo za zdaj (še) ostala skrivnost.

Srečali smo se s Cam iz MissVaporUSA, katere e-tekočine bomo predstavili na naslednjem Q Vapehouse Vape Meet-u, ki bo v soboto, 10.04.2018 (jap, daj v koledar). Ob njenih tekočinah pa boš na naslednjem meet-u lahko preizkušal/a tudi tekočine Dinner Lady in La Petite Manufacture.

Vapexpo Lille 2018 Cam

 

Lille – dinamično in arhitekturno izjemno mesto

No, poleg vseh novosti, presenečenj in še česa, kar bomo predstavili v naslednjih dneh moram omeniti mesto, ki je gostilo Vapexpo. Lille se nahaja na SV delu Francije, zgolj nekaj kilometrov od Belgijske “meje”. Celoten star center mesta je (vsaj v večini) ohranjen v prvotni arhitekturi, kar naredi mesto posebno.

Presenečen sem bil, da me veliko bolj spominja na mesta kot je Amsterdam, kot pa na mesta po Franciji. Je veliko bolj urejeno in prijazno mesto, žal pa, kot v večini francoskih mest, ne smeš pogledati preko ograje, saj se tam kopičijo vse smeti, ki jih že leta niso uspeli odpeljati na deponijo.

Vapexpo Lille 2018 City Center

Tudi v restavraciji se ti lahko večkrat zgodi, da te osebje ne bo razumelo v nobenem drugem jeziku kot njim najbližjem, francoskem. Najboljše je, ko osebo vprašaš “Do you speak English?” in je njen odgovor “No.”, od tu naprej pa strmi vate, kot bi pričakovala, da boš zdaj zdaj spregovoril francosko. Kot se je pošalil Phil: “Nah, not gonna happen!”.

 

OPOZORILO: Razen navajanja raziskav in rezultatov, opravljenih in pridobljenih s strani strokovnjakov in raziskovalcev, do katerih boste našli povezave v članku, so vse ostale informacije izražanje mojega osebnega mnenja in nikakor niso namenjene promociji elektronske cigarete. V Sloveniji se elektronska cigareta uvršča med tobačne in povezane izdelke in se kot takšna ne sme oglaševati, njena uporaba pa se ne sme promovirati kot način odvajanja od kajenja.

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja