Korona virus in družbeno distanciranje

Nedelja zvečer je in pravkar gledam pred dnevi objavljeno oddajo iz Sky News, ki so jo poimenovali “Into the Red Zone”. Novinar se je odpravil v Italijo in presenetil s posnetki, ki kažejo Italijo v povsem drugačni luči, kot smo je navajeni. Precej neresno smo po večini vzeli ta “nov virus”, ko so se začele pojavljati prve novice, zdaj pa je toliko blizu tebe in mene.

V primeru, da najdeš voljo in čas, si je vredno ogledati ta video spodaj…

Kako nepomembne se zdaj zdijo borbe za pravice vejperjev z NIJZ in MZ, ko po svetu dnevno tisoči izgubijo življenje zaradi korona virusa. Pa vseeno je žalostno, da lahko klasične tobačne cigarete kupite v vsaki trgovini in bencinski črpalki, med tem, ko vejperji v tem trenutku v celi Sloveniji nimamo niti ene trgovine, kjer bi lahko prišli do tekočin za elektronske cigarete, do grelnih glav ali nove naprave.

V času, ko so vse naše poslovalnice zaprte vas vabim na www.qvapehouse.com. Hrvaški partnerji, ki se trudijo zagotoviti vse izdelke, ki ste jih bili vajeni v poslovalnicah Q Vapehouse. Čeprav je tudi njihova dobava v tem času okrnjena (kar nekaj držav je v popolni blokadi in s popolno zaporo izvoza), uspejo ponuditi vse, kar je nujno potrebno.

Da bi vam dodatno lahko pomagali, so vključili tudi možnost direktne pomoči med nakupom. Na spletni strani boste našli ikono za pogovor, kliknete jo in napišete svoje vprašanje. Na drugi strani pa vas bo pričakal nekdo, ki vam bo po svojih najboljših močeh svetoval pri izbiri izdelkov. V primeru, da nihče od svetovalcev ni prisoten, vam bodo odgovorili takoj, ko bo to seveda mogoče. Lahko pa ikono klikneš tudi ko želiš zgolj pozdraviti!

Upam, da si vredu… Upam, da s trenutnim dogajanjem nista ogrožena tvoje delovno mesto ali celo preživetje. Pomembno je, da ohranimo človečnost in kulturo. Lih pred par dnevi sem v Sparu videl človeka, ko se je znesel nad trgovko, ki ni imela prav tistega kruha, ki ga je on želel. Seveda… samospoštovanje, kultura, bonton, osnove zdrave socializacije… vse je šlo… v trenutku… Ne razumem, kako si lahko odrasel človek dovoli, da v času, ko bi morali vsi pokazati “najboljši jaz”, pokaže toliko grd odnos do osebe, ki stoji pred njim kot ena izmed redkih, ki skrbijo, da pridemo do osnovnih potrebščin.

Rad bi se zahvalil tem trgovkam! Presenečajo s svojo dobro voljo in nasmehom, pa čeprav njihovo delo v tem trenutku res ni lahko. Pa ne samo njim! Prodajalcem na bencinskih črpalkah, v lekarnah… Vsem, ki v tem trenutku poganjate to, kar je ostalo od družbe, ki smo je bili vajeni. Pa tudi čistilkam! In smetarjem, ki skrbijo, da se naše okolje ne spremeni v odlagališče smeti. In seveda poštarjem in dostavnim službam. Vsekakor pa upam, da bomo z upoštevanjem napotkov dovolj zajezili virus, da naši zdravstveni delavci ne bodo nikoli rabili preživljati tega, kar preživljajo v tem trenutku njihovi Italijanski kolegi.

Upam, da preživljate ta čas nekje na varnem, da ste zdravi. In da imate dovolj veliko zalogo toaletnega papirja (meni ga je vmes že zmanjkalo).

 

 

 

OPOZORILO: Razen navajanja raziskav in rezultatov, opravljenih in pridobljenih s strani strokovnjakov in raziskovalcev, do katerih boste našli povezave v članku, so vse ostale informacije izražanje mojega osebnega mnenja in nikakor niso namenjene promociji elektronske cigarete. V Sloveniji se elektronska cigareta uvršča med tobačne in povezane izdelke in se kot takšna ne sme oglaševati, njena uporaba pa se ne sme promovirati kot način odvajanja od kajenja.

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja