COVID19: Počasi gremo nazaj v “normalno” življenje

Ukrepi se počasi mehčajo

Upam, da ste zdravi, da ste uspeli navigirati skozi precej zahtevno obdobje družbenega distanciranja in da obdobje, ki je za nami, ni pustilo prevelikih posledic. Kar nekaj časa bomo, po večini, verjetno potrebovali, da vsak pri sebi popravi škodo, ki jo je korona pustila za seboj – in ne, ne govorim zgolj o škodi za zdravje!

Korona virus nas je vse precej presenetil. Spomnim se zadnjih dveh tragedij, ki sta povzročili podobne ukrepe in kljub temu, da sem bil v času Černobila še precej mlad in sem šele začel razumeti življenje, ko smo se odcepili od takratne Jugoslavije, so tokratni ukrepi bili za vse nas precej zahtevni. Verjetno zato, ker se nismo uspeli pripraviti, ker jih nismo pričakovali.

Smo se pa precej naučili! Ugotovili smo, da naša vlada in vladne službe uspejo opraviti vse svoje delo s 30% kadra, pa vseeno ni opaziti zamud ali zaostankov (celo mestni redarji so kljub temu, da se je svet ustavil, še vedno veselo pisali kazni). Ugotovili smo, da je toaletni papir zgolj to, toaletni papir – ne rešuje življenj, ne pomaga proti korona virusu – vsekakor pa je več kot potreben, sploh ob vsej hrani, ki smo jo kupili in jo veselo tudi pojedli, ker smo pozabili, da ima po večini precej kratke roke trajanja. Naš najboljši sosed ni več Mercator, temveč Petrol, kjer ste v času povečanega rizika (čeprav eden po eden) uspeli kupiti celo moko – in kljub temu, da večina ne zna speči kruha, so moko precej uspešno prodajali. Tudi jaz imam zaloge še za kakšno leto, pa čeprav sem poskušal ostati “strpen kupec” – ampak, tako poseben občutek je, ko lahko kupiš moko na Petrolu, takoj za tem, ko natočiš gorivo! Kdo bi se lahko uprl?

Ugotovil sem tudi, da trgovke v Sparu opazijo nasmeh na naših obrazih kljub temu, da imamo na obrazu masko – ali pa so nas zgolj navajene nasmejanih. Prav tako pa sem v Sparu bil precej krat priča neotesancem, ki niso znali pokazati niti malo razumevanja, kaj šele, da bi znali svoje želje in potrebe prilagoditi trenutni situaciji. V vsakem primeru, pa ste me trgovke in trgovci navdušili s svojo prijaznostjo in polno mero ustrežljivosti.

Naučili smo se tudi, da moramo namesto gospodarstvu najprej pomagati tistim, ki prejemajo socialno pomoč! Navsezadnje so oni tisti, ki so trenirali za ta trenutek precej časa in so bili najbolj prizadeti, življenje pa se jim je gotovo popolnoma postavilo na glavo. Seveda, tudi upokojenci so bili prizadeti, zato je bil dodatek pri pokojnini najbolj logičen korak, gospodarstvo bo navsezadnje počakalo.

Upam pa, da smo se med ostalim naučili povečati svojo kapaciteto strpnosti, razumevanja in da naša naslednja investicija ne bo ločitev, ampak plenice, ki jih bomo potrebovali čez nekaj mesecev.

 

V ponedeljek, 04.05.2020 se ponovno vidimo!

Woooohoooooo!!!!! Končno se bomo lahko ponovno videli v živo!!!!! V ponedeljek začnemo z odpiranjem prve od naših poslovalnic!!!!! Zdaj bom pa nehal uporabljati klicaj(!).

V ponedeljek bomo ponovno odprli vrata Q Vapehouse poslovalnice Maribor Ena, na Trgu svobode 5 v Mariboru. Sicer v začetku s prilagojenim delovnim časom, ampak poslovalnica bo odprta in pripravili smo kar nekaj novosti. Obiščeš nas lahko od ponedeljka do petka od 10:00 do 17:00 in v soboto od 9:00 do 13:00.

Naprošam vas, da upoštevate navodila, ki bodo še kar nekaj časa veljala ob obisku. V poslovalnici je istočasno lahko samo en kupec, pred vstopom in pred odhodom vam svetujemo, da uporabite razkužilo, ki ga boste našli pred in v poslovalnici. Vstopite lahko samo z zaščitno masko, rokavice niso obvezne, so pa dobrodošle. Tudi razdalja med vami in našim osebjem mora v vsakem trenutku biti najmanj meter in pol. Podrobna navodila bodo izobešena tudi pred in v poslovalnici.

Kaj pa ostale poslovalnice? Seveda, da jih želimo odpreti čim hitreje. Sprotno bomo spremljali dogajanje in navodila vlade ter postopoma, v naslednjih tednih odpirali ostale poslovalnice. Vas bomo pa vsekakor sprotno obveščali na naših družabnih omrežjih.

 

Pokličite nas!

Za vsa vprašanja vam bomo na voljo v delovnem času poslovalnice na telefonski številki 05 91 77 777.

Imejte v mislih, da naročil po telefonu ne smemo sprejemati, saj se to uvršča v prodajo prek interneta, telekomunikacij ali katere koli druge razvijajoče se tehnologije, s čimer bi kršili 30. člen, 5. odstavek zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov. Vem, nesmiselno, ampak žal resnično. Vas bo pa vseeno lepo slišati!

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja