Razbijamo mite: Če vejpaš (uporabljaš elektronsko cigareto), še vedno kadiš!

Ne, ne kadim. Vejpam!

Kaj je kajenje? Kajenje je inhaliranje dima, ki nastane pri gorenju tobaka. Ali pri gorenju katere koli druge rastline (npr. konoplje).
Ker gre v tem primeru za proces nepopolnega izgorevanja, med njim seveda v znatnih količinah nastajajo škodljive emisije, ki jih uporabnik nato inhalira v pljuča in si na dolgi rok občutno slabša zdravje.

Kaj je vejpanje? Vejpanje je inhaliranje pare, ki nastane pri uparjanju tekočine iz elektronske cigarete.
Ker proces uparjanja poteka pri relativno nizkih temperaturah, ne prihaja do nepopolnega izgorevanja in posledično tudi ne do sproščanja škodljivih emisij ali pa se le te sproščajo v zanemarljivih količinah. V obeh primerih gre za inhaliranje, vendar je inhaliranje pare iz elektronske cigarete bistveno manj škodljivo kot inhaliranje dima tobačne cigarete.

PS: Torej nisem kadilec, ampak inhalator! 😉

 

 

Poznaš kak mit, ki bi ga bilo dobro objaviti? Pošlji nam ga kot sporočilo na naši Facebook strani!

<

OPOZORILO: Razen navajanja raziskav in rezultatov, opravljenih in pridobljenih s strani strokovnjakov in raziskovalcev, do katerih boste našli povezave v članku, so vse ostale informacije izražanje mojega osebnega mnenja in nikakor niso namenjene promociji elektronske cigarete. V Sloveniji se elektronska cigareta uvršča med tobačne in povezane izdelke in se kot takšna ne sme oglaševati, njena uporaba pa se ne sme promovirati kot način odvajanja od kajenja.

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja